na domačo stran


Arhitektka za notranjo opremo prijaznega doma.

 
 
Untitled Document
 
 
Brezplačna e-knjižica nasvetov "Večne modrosti bivanja"
 

Foto: Branko Čeak in Nataša Mandelj
 

Ljudje so že pred stoletji ugotovili, kaj je tisto, zaradi česar se doma počutijo prijetno in mirno. Ugotovili so, zakaj so nekateri domovi družabni in topli, nekateri pa hladni in otožni.

Pred vami so brezplačni nasveti za boljšo bivalno opremo, preverjeni v stoletjih.

Brezplačno svetovanje: vpišite svoje ime in e-naslov. Andreja vam bo PDF e-knjižico "Večne modrosti bivanja" poslala takoj, po elektronski pošti:

  E-knjižico mi pošljite na:

Ime:

E-naslov:

 

 

Kaj svetuje knjižica"Večne modrosti bivanja"? Nekaj modrosti:

Glavni vhod
 

Vhod je meja med zunanjim in notranjim svetom, ki sta zelo različna. Zato mora biti prehod postopen. Med ulico in vrati ustvarimo pot, kjer bo drugačna svetloba kot na ulici, drugačen zvok, drugačen tlak, drugačna smer hoje in drugačen pogled na hišo. To bo vaša "zunanja veža". Enako se dogaja znotraj hiše, ko odhajamo; takrat to funkcijo prevzame "notranja" veža.

Pred in za vhodnimi vrati zagotovimo površine za sedenje in površino za odlaganje stvari ali prtljage.

 
Sedenje
 

V sodobnih bivališčih je večina sedežnih površin rezervirana za dnevno sobo. Stanovalci v resnici potrebujemo sedež v vsakem prostoru – od veže do spalnice. Sedežne površine morajo biti povsod tam, kjer predvidevamo kakršnokoli obliko druženja.

 
Svetloba z dveh strani
 

Če imamo ljudje izbiro, se bomo raje zadrževali v sobah, ki imajo sončno svetlobo z dveh strani, in se izogibali prostorov, ki so osvetljeni le z ene. Če le imamo možnost, zasnujmo vse pomembne sobe tako, da imajo svetlobo z dveh ali več strani.

 
Niše
 

Soba, ki ponuja možnost druženja, mora istočasno nuditi tudi možnost biti sam ali v dvoje. Če tega soba ne ponuja, bo del skupine ljudi vedno iskal mir v drugih prostorih. Tako se prekine stik med posamezniki ali člani družine. Učinkovita rešitev so niše, morda velike le za dva sogovornika ali družabna soigralca.

 
Jedilnica
 

Ko ljudje jemo skupaj, se lahko počutimo zelo povezani – ali pa daleč narazen. Nekatere jedilnice nas spodbujajo, da jemo počasi in se v družbi počutimo dobro, v drugih pa hrano pojemo zelo hitro in odhitimo nekam, kjer si lahko odpočijemo. V središče jedilnice postavimo težko in debelo mizo, ki lahko pogosti vso družino ali skupino prijateljev. Mizo dobro osvetlimo, okoli nje pa naj bodo zidovi ali pa malo manj svetlobe. Ob mizi naj bo dovolj prostora, da se med sedenjem udobno pomaknemo stran od mize. Blizu naj bodo priročne police ali pulti za odlaganje stvari, povezanih s hrano.


Vsi bivalni nasveti so vam na voljo, če v gornji obrazec vpišete svoje ime in e-naslov.

 
 
Darilo: nasveti

Brezplačno si presnemite e-knjižico nasvetov za boljšo bivalno opremo, s katero se

boste doma počutili prijetno in mirno.
1. Presnemite si jo
2. Podarite jo prijatelju!

Vprašajte Andrejo

Opišite svoje bivalne želje ali probleme in povprašajte za mnenje.

Spoznajmo se!
Andreja Lotric Straže

Odkrili boste, da tudi za "nerešljive" bivalne probleme obstajajo zelo funkcionalne

in estetske rešitve. Pokličite me na
031 869 810
ali mi pišite na
e-naslov.
Storite to še danes, v


Andreja Lotrič Straže, u.d.i.a.

Povejte prijatelju

Ste prav na tej strani našli zanimive informacije za prijatelja? Pošljite mu povezavo do te strani - kliknite na gumb.

 
 
 
Andreja Lotrič Straže je arhitektka, ki ljudem pomaga ustvariti dom. Od mnogih arhitektov se loči po tem, da želi v novih prostorih izraziti naročnikovo srce in dušo.